Petra, Vyškov

Pohádka

V jednom malém městečku vyrostl velký starý dub a vedle toho dubu stál malý domeček. V tomto domečku bydlel jeden starý pán. Protože byl alkoholik a měl na zádech velký ošklivý hrb, říkalo se mu velbloud.

Jednou, když si šel pro sociální dávku, potkal u řeky dědečka, o kterém si myslel, že je také bezdomovec. I když byl otrhaný, byla to pohádková bytost, byl to kouzelný dědeček. Když viděl druhého dědečka, jak vypadá hladově, dal mu špekáčky, které si koupil po cestě. Dědeček, aby se mu odměnil za to, že ho neokradl, ale naopak mu dal špekáčky, které měl připravené na bramborový guláš, nabídl se, že mu splní 3 přání. Protože starý pán neměl ani základní vzdělání, řekl mu, že se poradí se svojí ženou. Jeho žena byla stará čarodějnice, která nevěděla, co mu má poradit, protože seděla pořád jen u televize. Dostali tedy nápad, že se poradí se svým synem, který chodil jen po diskotékách a pracoval pro mafii. Ten ale rozumu taky moc nepobral a poradil jim, ať si přejí vesmírnou loď, letadlo a lachtana. Prý to výhodně prodají v zastavárně. A tak to i udělali. A už se těšili z toho, jak opět přišli rychle k penězům.

Příští měsíc, když si šel starý pán pro sociální dávku, nedostal vůbec nic, protože „sociálka“ odhalila jeho lež. Marně se rozkřikoval jako strakapoud. Nezbylo mu proto nic jiného, než zajít do lesa, najít muchomůrku a rozmyslet se, co s ní.

Proto poučení zní: Pokud někdy potkáte kouzelného dědečka a nabídne Vám 3 přání, poraďte se raději s poradenskou firmou.